moneysteps

Alla inlägg under september 2013

Av V L - 15 september 2013 21:10

Vaknade före kl 6 till en solig och lite blåsig dag på Kanis, tog en morgonpromenad med mitt sällskap Rand och Sekiner, därefter en hotellfrukost i klubbstugan. Tyst och fridfullt är det tidigt på söndagmorgon, inte en själ i farten. Tog kameran och gick runt och förevigade anläggningen som den ser ut idag. Hann måla lite innan de som skulle träna började komma, men det tar tid innan man kan börja måla denna årstid, det är så mycket dagg som måste torka bort först.

Till träningen idag kom Camilla med Robbie, 1 år denna månad, så bekantskap med motorharen var målet. Detta fixade han lätt som en plätt. Supertkul!

Gibson tränade ett kortlopp, Zeke ett supersprint, Izor ett kortlopp och Kimi ett medellopp. Vi hann också köra ett licenslopp på kort med Lisa, vi hade Rand och Pund med i detta lopp och så var Mighty och Cevin de två andra stödhundarna. Det gick bara bra så nu har NHK fått sex nya licensierade hundar i år, 5 whippar och 1 greyhound. Inte illa!


Efter träningen var det att snabbt packa ihop och städa bort allt så vi fick åka hemåt. Vi skulle ju anmäla hundar till tävlingen i Järbo, men vi visste inte vem och vad. Satt och kollade anmälningarna sista timmen för att se vad som kunde vara lämpligt för våra hundar. Men det var grymt stressigt att försöka hålla koll på vilka som anmält på vilken distans, var våra hundar skulle hamna om dom anmäldes på den eller den distanser osv. Hade tänkt anmäla två för att det skulle vara lätt för Göran att åka och tävla, men när anmälningstiden var slut så var alla fyra anmälda i alla fall. Resonerade så att det är bättre att anmäla och sedan plocka bort någon innan lottning om det ser ut att bli för jobbigt med fyra till start. Så vi får se hur det blir med det. Drygt 50 hundar anmälda, riktigt bra.

                     

Supersnabba Zeke är grymt snabb!

   

Full fart på Robbie, lite vid kurva så här i början, inte så konstigt när man inte riktigt vet vad som väntar.  

Gibson gör riktigt bra kurvor, nästa år kanske han kan ta sin licens, har haft åsikter alldeles efter start när han haft springkompisar.  

Det var allt för idag, nu blir det träff med John Blund. 

Av V L - 14 september 2013 18:07

Tanken var att hinna upp till Kanis igårkväll, men icke sa Nicke, plötsligt var dagen slut och jag var hemma fortfarande. Sara o Johan däremot, som har jobb att hinna med, de hakade på husvagnen och drog iväg till Kanis redan igårkväll. Vilket visade sig vara tur, för när de kom fram efter kl 19 fanns det ingen ström någonstans på anläggningen. Kontaktade då Vattenfall, fick veta att inget fel var anmält, att NHK fick stå för utryckningskostnad om det var något fel som de inte hade att göra med. Men det var bara att beställa en reparatör och hoppas på något fel utanför anläggningen, onödiga utgifter finns inte plats för. Han kom vid 20-tiden och upptäckte att någon grävt av en kabel vid Kanislogen. Efter ett tag kom de tillbaka o lagade kabeln så strömmen kom tillbaka, klockan var ca 01 på natten när de var klar. Vilken lycka att det fixade sig, tänk om vi kommit hit idag på förmiddagen och upptäckt att strömmen var borta. Vi som hade Rhodesian Ridgeback-dag här på banan idag.


Kl 12 samlades ett gäng RR-ägare med hundar. Först fick de se ett uppvisningslopp med 4 whippar, Ozzy, Birr, Pataca o Solo, sedan blev det släphare för gästande hundar. Alla jagade bra. De som varit här tidigare var mer taggade än nykomlingarna, precis som det är med de flesta hundar. Efter fikapausen blev det att testa motorhare, de som sprungit efter motor tidigare var verkligen på hugget, sprang sitt varv utan problem. Nykomlingarna jagade också, men avslutade loppen lite tidigare. Hoppas att få se dom här fler gånger, då jagar de säkert varvet runt.

Efter avslutningen av RR-dagen så tränade Litas o Koruna ett långlopp. Inte den bästa tiden som noterats här, men helt godkänt lopp, samt ett jämt lopp, de var ungefär lika i mål. Dong fick träna ett kortlopp ensam.

När alla hundar var klara efter träningen så blev det grillning. Så nu är hundarna nöjda, vi är trötta men mätta och nöjda med dagen. Husse har åkt hem till hundarna som inte fick följa med idag, jag stannar kvar här till imorron. Har Rand och Sekiner som sällskap. Träning imorron, ska bli skönt att få uppleva en träningsdag utan egna hundar som ska träna. 


En bra dag för tävlande Moneysteppare också. I Västerås vann Pa'anga sitt lopp före Dalasi, så himla roligt!! GRATTIS!!!!


Det tar sig med anmälningarna till Järbo också, för tillfället 20 ammälda, hoppas det blir många, många, många fler, både för GHS och de tävlandes skull. Många hundar-jämnare lopp. Själv har vi endast anmält Pataca hittills, ska anmäla någon fler, men har inte bestämt vem av hundarna som ska tävla. Eftersom husse åker dit ensam så vill han inte ha fler än högst två-tre starthundar. Så vi gör som de flesta, väntar och ser vad som passar bäst....

Nu blir det en skön avslutning av en bra dag med en hundpromenad och sedan vila, vilken lyx! 

Fick låna dessa bilder av en duktig fotograf, kul med proffsbilder...

       

Av V L - 12 september 2013 23:48

Idag var det superbra målarväder, så jag åkte till Kanis och målade altanräcke. Det var så lugnt och skönt, endast lite motorsurr av en gräsklippare vid skidstugan och bilar som åkte efter Arvidsjaursvägen hördes då och då. En hund skällde ett tag i skogen, mest troligt en älghund, det är ju den tiden nu. Att tiden kan gå så fort när man har kul, för det är riktigt roligt att måla. Och ännu roligare när man kan hjälpa till med att underhålla anläggningen för det sällskap man tillhör. Ja, allt jag kan bidra med när det gäller NHK känns kul. Speciellt nu när man är pensionär och har massor av tid att spendera på föreningslivet. Mest troligt blir det att åka dit imorron också, ser ut att bli bra väder.

På lördag är det Rhodesian Ridgeback-dag på banan. Så då ska bl a vi vara där och ta hand om våra gäster. Ska bli kul, de är häftiga hundar RR:arna. Kanske blivande kapphundar, vem vet, det jagar/springer superbra i alla fall.

På söndag är det träning, säsongens sista tyvärr. Tre följande helger är träningsansvariga borta och tävlar och efter det är vi inne i mitten av oktober och då börjar det vara risk för frost. Därför måste vattnet blåsas ur ledningarna efter helgen för att undvika skador på bevattningen. Och utan vatten ingen träning... Himmel vad denna sommar gått fort....

Av V L - 11 september 2013 19:44

Man kan verkligen fundera på varför vi väntar med att anmäla hundarna vi ska tävla med till sista dagen/timmen? Att gästande tävlande väntar kan jag förstå, men att hemmahundar inte anmäls så det kan locka andra att komma, det kan jag inte förstå. Om man kollar anmälda hundar idag till Järbos tävling nästa helg så är det två greyhound på supersprint anmälda, ser inte så kul ut. Vad väntar vi på?

Av V L - 10 september 2013 14:21

Ja, inte av våra egna hundar men av Zeke (Old Road's Invincible) och hans son Dante (Met Ariodante). Två rejält putsade banrekord - pappa Zeke på kort från det stallkompisen Litas hade på tiden 18.70 till utmärkta 18.44 Så otroligt kul att Zeke får visa vad han kan, bland de snabbaste i landet. Det andra banrekordet på medel som Dante sänkte med drygt 1 sekund från Banana Splits 32.98 till 31.97 Vilka prestationer!

Ska bli extra spännande med vår planerade valpkull efter Zeke och Koruna.


För våra egna blev det tre pallplatser, Pataca 2:a endast 2 hundradelar från vinst i sitt lopp. De andra två pallplatserna stod gamlingarna Rand och Sekiner för, 2:a och 3:a efter Izor (CD-Enrico).

Inte så svårt när det bara var tre hundar i loppet   


Koruna blev 4:a i banrekordsloppet på medel, endast 3 hundradelar efter 3:an Pelé (Black Knight), så det var godkänt för hennes del. Hon har aldrig gjort bra resultat på Midlanda, kanske för att det saknas långa rakor vilket hon vill ha. Dong också 4:a i Zekes banrekordlopp. Dong springer som alltid långt ut i kurvan, så det är dömt att misslyckas med tre andra supersnabba hundar som medtävlande.


Nu börjar det nalkas slutet på tävlingssäsongen, ev åker Göran ner till Järbo och tävlar två helger, men denna gång blir det endast ett par hundar anmälda varje helg. Jobbigt att starta flera hundar när man är ensam. Och sedan återstår ev Midlanda i början av oktober. Om det blir att starta där så har jag faktiskt planer på att åka med, en tävling längre bort än Skellefteå kan jag tänka mig. Har inte lika stort intresse för tävlandet mera, det räcker med träningar och allt föreningsarbete. Men det är himla kul, att hjälpa nya hundkappare med licens på sina hundar och div annat som måste till för att NHK ska finnas kvar.


Lånat ett par bilder från MiHK.

Rand o Sekiner ännu en gång på prispallen - de fyller 10 år i oktober.

Pappa Zeke - förhoppningsvis....

   

Av V L - 6 september 2013 19:48

Göran åkte neråt landet idag, närmare bestämt till Midlanda, för att tävla 5 hundar imorron. Ganska knasigt att åka 100 mil för att tävla mot grannarna, men som alltid gör vi vad vi kan för att det ska bli tävling så andra kan tävla också. Det kommer 5 andra whippar också + 16 greyhound. Och som så många gånger förut - utan whippar har det inte blivit någon tävling. Någon förhoppning om förstaplatser har jag inte, blir glad om det blir någon pallplats.


Själv åkte jag och Pion till Älvsbyn idag. Håller på att fixa till altanräcket, så det blev lite målning idag. Det tar tid att måla ett så långt räcke, får åka dit flera gånger innan det är klart. Men det gör inget, gillar att måla och så tror jag att resultatet blir riktigt bra. Undrar hur många timmars arbete vi har på Kanis denna sommar, det är nog lika bra att inte veta. Och hur många mil har det inte blivit för att vara där alla dessa timmar. Men roligt är det.

                

Av V L - 3 september 2013 11:30

Lördagens tävling på Kanis var en lyckad tillställning för både tävlande och NHK som arrangör. Det är alltid spännande att vara med och arrangera en tävling. Mycket som ska ordnas före tävlingen, t ex se till så att anläggningen ser fin ut, fixa funktionärer på alla platser, inköp till serveringen, ragga sponsorer och HP, fixa vinnartäcken, se till att motorer-burar-tidtagning-högtalare och andra viktiga saker fungerar, lottning och göra program, affischering, ordna med lotteri, banan ska fixas, kvittenser-totobongar och annat ska tryckas, flaggor ska upp, städa lokalerna mm mm. Ganska fantastiskt att allt detta var klart när det var dags för tävling. Vi är inte många i NHK, men med förenade krafter så fixade vi detta även i år.


Många anmälda, 49 hundar, vilket gjorde att det blev jämna, spännande, rena lopp. Tio lopp, 6 whippetlopp och 4 greyhoundlopp. Tyvärr tre strukna whippar, två hade någon skada och en hade nyligen fått sys efter en liten olycka. Så totalt 46 till start. Suprbra!


Det var så kul att Kurre o Marie-Louise, VHS och Åke o Annica, GHS kommit upp till Kanis med 8 whippar till start, det hör liksom till att de är på plats när vi har tävling. Även SHS hade en hund till start, Elin studerar i Luleå så hon passade på att tävla med sin greyhound Glittra. MiHK hade 7 startande, 5 greyhound och 2 whippar. SkeHK hade 12 greyhound till start. NHK hade 2 greyhound och 16 whippar till start. Så vi i NHK får vara mer än nöjda med startfältet, speciellt detta år när det är svårt att få ihop lopp på samtliga banor.


Fick av flera tävlande höra att NHK:s modell med prispengar till alla är uppskattat. Så nu är det bara att börja ragga sponsorer, sälja traderasaker mm för att fylla prispengakontot till nästa år.


Tråkigt att jag inte tog en enda bild från tävlingen, kom bara inte ihåg det, glömsk som jag är. Å andra sidan så är det fullt upp med 9 starthundar, så det kanske var orsaken. 


För egen del blev det en vinst, Sekiner vann ett supersprintlopp. Koruna, Pataca, Pund, Mark blev tvåa, Rand trea, Piaster fyra, Dong femma och Birr sexa. Vi är nöjda som vanligt, det är inte det viktigaste att vinna.

Ovido - Quiz & Flashcards