moneysteps

Alla inlägg den 6 juni 2012

Av V L - 6 juni 2012 23:37

Åtminstone idag var Litas bäst, ja han var skitbra helt enkelt.

Vi åkte till Skellefteå i hällande regn, det kändes rent besvärligt att åka och tävla. Men har man anmält så har man. När vi kom fram till banan besiktigade vi hundarna, gick snabbt, det var bara 25 hundar till start så det var ingen trängsel precis. Det regnade ända fram till tävlingen började, då plötsligt gav det efter ett tag. Så vi hann köra whippetloppet innan det började småregna igen.

Pataca först iväg, men vad hjälper det mot supersnabba syskon. Litas hade betydligt bättre start jämfört med senaste starten på Midlanda, då var han flera längder efter. Sedan gasade han på genom kurvan så Koruna blev en bra bit efter och det försprånget höll han hela vägen. CD-Enrico och Birr tampades om tredjeplatsen, den fajten vann Enrico. Men Birr visar bättre takter än under fjolåret, ser bra ut om han får möta lämpligt motstånd. Pataca som väntat sist i mål, var ju med som utfyllnad och ett träningslopp fick hon ju.

Fick bara en manuell tid på tävlingen, Litas 19.50, så det kändes lite snopet. Men när resultaten kom ut på webben då fanns dom där, teknikens under troligtvis. Kul att hundarna blev klassade.

1. Litas, 19.39, k1

2. Koruna, 19.63, k1

3. CD-Enrico, 20.18, k3

4. Birr, 20.18, k3

5. Pataca, 20.61, k4

Klassningen för whipparna är omgjord till denna säsong, tidigare var det alldeles för lätt att bli en 1:a, speciellt på vissa banor. T ex Järbo, där blev enligt uppgift 70% av alla startande hundar klass 1. Om hundar som normalt skulle ha klass 3 klassades som en 1:a, då blev det helt fel nästa gång de skulle starta. Ändrat på alla banor utom Skellefteå, där det kördes alldeles för få lopp ifjol, endast ett. Men året före kördes det tillräckligt många för att få underlag för en ändring, så man kan ju alltid hoppas att det räknas om där också.

Film från loppet finns på kappsidan - http://whippetkapp.cybersite.se/

Ovido - Quiz & Flashcards