moneysteps

Alla inlägg under maj 2013

Av V L - 30 maj 2013 20:21

Våra två löptikar fick följa på en skogspromenad i värmen och myggen idag. Lite mulliga har de blivit under löpet, så nu blir det hårdträning framöver, måste vara på topp 13-14 juli när vi har vår tävling på Kanis. Hur det ska gå till att bli på topp ca två månader efter löpet, då bör de vara nere i botten. Men supersprint ska de nog orka detsamma hur mycket eller lite på topp de är.

Ursch o fy, nu har myggen kommit, inte alls kul.


Tanken var att Göran skulle åka till Midlanda och tävla till helgen, men tyvärr var det för få hundar anmälda så den tävlingen blev inställd. Lite snopet kändes det. Trenden verkar hålla i sig, få hundar anmälda och inställda tävlingar...

Det är nog första gången som endast tre tävlingsdagar har genomförts under maj i landet. Känns som hundkappen håller på att ta timeout, men för hur länge återstår att se.

Nästa helg är det tävling i Västerås, lång väg, men kanske Göran åker ner... Beror på antalet anmälda hundar, vilka lopp som det ev blir för våra. Att åka dit för enbart graderade lopp känns inte så kul. Då är det lika bra att träna hemma på Kanisbanan. För egen del är det lika kul att vara på träning som att tävla. Att tävla är så stressigt, betydligt lugnare att träna, och för hundarna är det lika kul.


Min sista arbetsdag imorron, sedan är det lång, lång semester. Känns både vemodigt, skönt, underligt och trist på samma gång. Men det blir nog en vana att vara pensionär också.

       

Av V L - 18 maj 2013 19:22

Nu börjar det likna nåt, banan har torkat upp, första sladdningen kunde göras idag. Traktorn funkar. Bevattningen funkar. Men som alltid på våren är det något som behöver bytas/lagas. En koppling till bevattningen och en kran på toaletterna läcker, i övrigt ser det OK ut. Åkte hem innan harmaskinen testades, men den borde funka den också. Först måste rälsen kollas och ev fixas till. Så nästa helg ska det vara klart för officiell träning på Kanis-banan.

   


Lite träning blev det idag, NHK:s senaste hundtillskott Steelsuccess S Rob Roy provade släphare för första gången. Det gjorde han perfekt, superduktig!

       

     

Ovido - Quiz & Flashcards