moneysteps

Alla inlägg den 11 augusti 2012

Av V L - 11 augusti 2012 08:57

Nu pågår EM hundkapplöpning i Borås som väl alla hundkappintresserade vet. Men kan man verkligen kalla det EM? Har just skrivit in resultan från semifinalerna för whipparna, http://whippetkapp.cybersite.se/, och konstaterar att Europa har få länder då det gäller EM hundkapp, FYRA!

På kortdistans startade 15 whippar - 11 tjeckien, 3 sverige, slovakien 1.

På medeldistans startade 10 whippar - 7 sverige, 2 tjeckien, 1 danmark.

Är inte så insatt i hundkapp utomlands, men har hört att det har med olika förbund att göra, CGRC och FCI kanhända. Tävlar de inte mot/med varandra? Att kalla detta EM med så få länder representerade är väl lite missvisande? Finns ju massor med whippar i andra europeiska länder, t ex Finland, Holland, Tyskland, Belgien, Frankrike m fl, m fl.


Finalerna körs imorron, söndag 12/8.

Medelloppet ser spännande ut, fem svenska mot en tjeckisk hund. Och faktiskt inte så stora tidsdifferanser på semifinalerna. Årets SM-vinnare Xanté mot Gibson och Grimar som båda oturligt åkte ut i SM-semin blir spännande att följa. Inbjudet som mixlopp, men endast hanar som startade, inte alls förvånande. Varför inte dela på hanar och tikar på den distansen också när det går bra på kort?  

Kortloppet är tjeckernas lopp. Med tider snabbare än många greyhound, vad kan då den enda svenska representanten Hembra göra? Håller tummarna att hon blixtrar till och överraskar, hon är massor duktig men med detta motstånd hjälper det nog inte.


För egen del blir det blåbärsplockning idag och Kanis-träning imorron. Ska bli kul båda delarna, älskar att plocka bär (men absolut inte att rensa dom), och det är hela två veckor sedan jag besökte Kanis. Jobbade förra helgen så den träningshelgen fick jag uppleva på distans. Igår jobbade jag sista dagen på utepoolen, både för detta år och alltid, nästa sommar är det helledigt, vilken känsla - både skönt och lite vemodigt.

Ovido - Quiz & Flashcards