moneysteps

Direktlänk till inlägg 30 juli 2011

Nu är det över

Av V L - 30 juli 2011 20:26

SM 2011 är över, det har varit en otroligt bra vecka för vår del. Ibland går det bra och ibland mindre bra, denna vecka har varit superbra, men jobbig. Jobbig därför att det har varit tävlingar/träningar/möten hela veckan. Och när man är på SM vill man ju inte missa nåt. Känns så himla skönt just nu att vi får åka hemåt imorron.


Tänker tillbaka på dagen före vår avresa, det var nära att SM-resan blivit inställd för vår del. När hundarna fick mat upptäckte vi en hel del blod på golvet, första tanken var ju vem har börjat löpa nu. Men det var Koruna som gjort illa svansen med rätt så mycket blodvite. Såret var ganska djupt, borde sys tyckte vi och ringde veterinären (på jourtid naturligtvis) som tyckte att vi skulle komma dit. När han hörde att vi var på väg till SM-tävlingar så ville han sätta bandage istället för att sy, för att undvika medikament som bidrar till veckor av karens. Bandaget skulle sitta till fredagkväll, dagen före semifinalerna, så det var lite spännande att öppna och se hur det såg ut. Såg riktigt bra ut, så start blev det. Skänkte veterinären en tacksamhetens tanke, han visste vad han gjorde. Han visste också vad en SM-tävling betyder för oss uppfödare. Nu, en vecka senare är såret nästan ett minne blott. Bra läkkött har hon också, vår SM-drottning.


För även om hon inte vann finalen, kom tvåa endast tre hundradelar efter Hembra, så är hon för oss en SM-drottning. Urstark med en vilja utöver det vanliga. Såg inte hela loppet själv eftersom jag var i depå med Birr, endast en liten gnutta på bortre rakan och då var hon en bra bit efter bortflyende startsnabba Hembra, så hon gjorde en grym avslutning, till harstopp var hon långt före. Men det är ju målsnöret som räknas. Måste medge att jag är mäkta imponerad av vår nästa avelstik. Katarinas Dalasi slutade på en femteplats, endast sex hundradelar från tredjeplats. Å andra sidan kom 3an-6an i mål en halv sekund efter de två giganterna i loppet men inom 12 hundradelar, men det var nära en pallplats för Dalasi. Helt godkänt lopp.

Ska bli kul att få se filmerna från loppen, har fått löfte att få dom så jag kan lägga ut dom på whippetkappsidan, skulle tro att det är många som vill se dom.


Men nu är SM 2011 historia, vi siktar på nästa tävling, mest troligt i Järbo den 13:e auguti, i ett tiklopp. Och efter det blir det Kanis Elit, hoppas vi får möta många SM-finalister då, skulle vara intressant att få mäta krafterna mot hanarnas SM-vinnare Vargtass, Banana Split och andra superhundar. Kanske några finska hundar också.


Resultat Whippet-SM tikar
1. Hembra, 36.51
2. Koruna, 36.54
3. JJ Sahlin, 37.03
4. DJ Kristina Kanel, 37.09
5. Dalasi, 37.09
6. Pandora, 37.15

    

Birr, vår andra SM-finalist, gjorde ett bra lopp med tanke på hans kapacitet. Låg sist i loppet till målrakan, då spurtade han förbi En Stor Stark och slutade femma. Alltid positivt att ha någon efter sig i mål, då är man ju inte sist. Min favorit Gibson hade visst problem från box 4 i början av loppet. Vargtass imponerade, raderade ut Camaros banrekord 36.30 med många hundradelar.

   Resultat Whippet-SM hanar

1. DJ Vargtass, 36.11, BR

2. CA-Glavio, 36.44

3. CA-Gibson, 36.56

4. Banana Split, 36.63

5. Birr, 37.65

6. DS-En Stor Stark, 37.69


Den mest överraskande segern i greyhoundloppen var nog Jacks seger i öppna SM. Först från start till mål, ingen av de mer vinstrika bröderna rådde på honom, kul!

Salukiloppet med tre hundar slutade med två disk och en vinnare, de två som var snabbast i semifinalerna stannade och slogs medan den minst snabba smet förbi och jagade trasan till den fick stannas strax före målsnöret. Också en överraskning för de flesta. 


 
 
Ingen bild

Lotta B

30 juli 2011 23:22

GRATTIS till Korunas fina andraplacering!!!!!
Kram / L8

 
Anncie och Tobbe

Anncie och Tobbe

31 juli 2011 08:29

GRATTIS till de fina placeringarna under SM veckan
//Ha D gott

http://www.steelsuccess.se

 
Ingen bild

Katja o Mats

31 juli 2011 20:50

Stort grattis till duktiga hundar och tränare!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av V L - 7 januari 2019 18:16

Då har man fått uppleva ännu ett nytt år, bara tacka och ta emot. Känns som en stor gåva numera att få se fram emot nya utmaningar och möjligheter, även om de minskar i takt med att åren går...   Inga större nyårslöften för min del, men ska tänka...

Av V L - 12 april 2018 08:59


Ja, det kan man undra när man ser all massa snö som finns på gården. Vi har bott här i 40 år och under denna tid har det inte varit i närheten av dessa mängder. Stora högar överallt! Nu har i alla fall den gamla ladugården, byggd på 40-talet, fått ...

Av V L - 11 mars 2018 22:11

En helt fantastiskt dag med sol och endast några minusgrader. Lite blåst men det kan man stå ut med när äntligen solen tittar fram efter många grå dagar med snöfall. Dong fick följa med matte på sparktur och de andra fyra fick följa husse och springa...

Av V L - 5 mars 2018 14:25


För ett år sedan satt vi ute i solen och grillade vid vår grillplats. I år känns det inte aktuellt, vem orkar skotta fram den, inte vi i alla fall. Det är massor av snö, undrar hur det kommer att se ut när all denna vita massa ska tina bort. Borde in...

Av V L - 20 februari 2018 09:44


Har i många år prenumererat på bingolotto till förmån för klubben, men vinsterna har varit sparsamma, någon ny lott eller 100 kr har det blivit då och då.  De kommer månadsvis i ett brev och tanken är att när söndagarna kommer kolla på TV och spela...

Ovido - Quiz & Flashcards