moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 12 april 2015 22:23

 

Tårtan tillägnas Moneystep's senaste kull som fyller 1 år idag. Bitcoin, Lempira, Dirham, Leone, Escudo och Rupiah.

Och dessutom till Moneystep's Pa'anga - igår fick vi den glada överraskningen att hon blivit utsedd till ÅRETS VETERAN 2014.

STORT VARMT GRATTIS till samtliga!

ANNONS
Av V L - 6 april 2015 09:57

Snart är påsken över för denna gång. Har varit borta några dagar men är tillbaka här hemma igen. Inget strålande väder, men uppehåll och några grader varmt, alltid något. Men solen saknas. Det går sakta med snösmältningen då det fortfarande är nattkallt.

Uppe i hemtrakterna Sorsele-Arjeplog var det strålande sol ett par dagar när jag var där. Långfredag följde jag med Kenneth med familj till den årligen återkommande träffen på Högraningstjärn där det kommer folk från när och fjärran. Där njuter vi av solen, träffas och trivs. Pimpling, matrast, fikarast och lotteri tillhör också aktiviteterna. En skotertur på ca 2,5 mil enkel väg tar oss dit. Jag och minsta barnbarnet Linus åkte i skoterpulkan, en upplevelse bara det...


Lite skillnad på snödjupet här nere vid kusten och "hemma" där uppe som bilderna visar.

     


ANNONS
Av V L - 16 januari 2015 21:57

En av de bästa bilderna från sommarens tävlingar var denna perfekta bild, tagen i Järbo av Örjan Bergvall. Tre Moneysteppare på jakt efter haren - Moneystep's Dong, Moneystep's Litas och Moneystep's Pa'anga.

 

Har snöat en hel del senaste dagarna, så nu är det vinter på riktigt. Renarna har flyttats ner från fjälltrakterna nu, så det finns renar både här och där efter vägarna. Så som det brukar vara på vintrarna. Men det är bara att ta det försiktigt så inga djur behöver bli påkörda.

Idag har snöskottartraktorn fått nytt batteri, så nu är det liv i den igen. Blir lite lättare att hålla vägarna öppna. Det är ju trots allt mycket kvar av vintern, även om tiden går fort så är vi ju bara i mitten av januari.

Har varit till frissan idag och kapat av en hel del onödigt hår, himla skönt att det är gjort för ett tag framåt.

Konstaterade även idag att Leone är den mest springsugna hund vi någonsin har haft, hon springer, springer och springer - fram och tillbaka, fram och tillbaka - lycklig och glad. 

Imorron åker jag bort ett tag, så det kommer nog att bli uppehåll med bloggandet ett tag. Ha det gott!  

Av V L - 13 januari 2015 22:14

Min lillebror har hittats död, inte oväntat men ändå ofattbart. Endast 62 år. Känner mig sorgsen och ledsen. Men döden drabbar oss alla, förr eller senare, så är det bara. Vi firade julafton tillsammans, vem kunde ana att det var sista gången vi sågs.

I sommar när jag var hemma i mitt barndomshem tog jag med några böcker från förr, bl a en bok som det fanns ett par bilder från vår lanthandel. Pappa startade den för länge, länge sedan och den lades ner 1979. Den flyttades några gånger mellan olika hus på gården, i slutet var den i en utbyggnad till huset. Många är de timmar jag tillbringade i affären, så kul det var. Kan inte annat än bli nostalgisk.

 

Farmor på väg för att handla och berget Datjepakte i bakgrunden, det väcker många vackra minnen.

Av V L - 12 januari 2015 22:00

Typiskt, när snön kommit och halkan försvunnit för ett tag så kommer kylan. Har varit drygt 20 grader kallt ett par dagar nu, så det blir mest att vara inne och elda. Det enda vettiga som blivit gjort idag är att starta en stelfrusen bil och ta sig till affären för att handla, bl a mjölk. Ett livsmedel som alltid är slut här hemma. Köper 10 liter åt gången men det räcker inte länge. Men det är inte jag som konsumerar sådan mängd, ett par liter skulle räcka en vecka till mig själv.

Idag fyller Leone och hennes syskon nio månader, tänk vad tiden rinner iväg snabbt. Tänker på er småttingar där ute i landet som är på god väg att bli vuxna hundar, inte länge kvar till ni ska börja med inskolning på banan. Gissar att era hussar och mattar längtar.

Så här såg det ut igår här hemma, vintern är i alla fall vit och vacker - men kall.    


Av V L - 9 januari 2015 21:18

Har varit tyst och stilla här nog länge nu. Känner att det är dags att visa lite livstecken igen. Kommer inte att skriva varje dag, så händelserikt är inte livet här i Kullen. Men någon gång varje vecka är målet.

Nu när alla helgdagar denna jul-nyårstíd är förbi så börjar den lugna vardagen att infinna sig. Känns skönt. Själv firade jag jul med mina barnbarn och nyår var jag hemma. Ett ovanligt "tyst" nyår, inte alls så många smällare och raketer.


Vintern hittills har varit bedrövlig, en dag har det kommit lite snö, nästa dag har det regnat. Detta har hänt flera gånger så underlaget för hundarna har varit det sämsta tänkbara, bara is och skare. För egen del ogillar jag all sand som förstör vintervägarna men samtidigt är det ett måste för denna halka. Men de två senaste dagarna har det snöat och varit någon kallgrad, så idag var det perfekt sparkföre. För mig var det första dagen ute på ca två veckor, har avverkat en lunginflammation med gräslig hosta därtill. Men nu känner jag att livsandarna håller på att vakna igen, om än med lite trötta ben. Så idag tog jag och Leone en sparktur, hennes första bekantskap med vinterns bästa fortskaffningsmedel.

  Av V L - 23 juni 2014 10:30

Det gick inte så bra för våra hundar sista tävlingsdagen i Järbo, plac 4-5-6, men vad gör det. Roligt hade hundarna i alla fall, bara en aning dyra träningslopp får vi säga. Desto bättre gick det för grannpojkarna, Sara o Johans fem hundar placerade sig samtliga på pallen. Himla duktigt gjort. Litas blev överraskande tvåa i Järbo Troféns final, hade en bedrövlig start, alla övriga var iväg innan han fick fart, sedan jagade han förbi alla och var etta in på upploppet men där tog bränslet slut så en hann förbi. Attila trea i sitt lopp var också en liten överraskning, inga dåliga hundar som han var före i mål.

Nu har Escudo (Zack) flyttat hem igen så Leone är ensam liten här hemma. Ser ut att sakna kompisen, men det fixar hon säkert. Har ju stora kompisar istället.

Nu är det min tur att ta semester ett tag, åker västerut till mina hemtrakter och stannar där ett bra tag. Ska bli skönt att få ett annat liv efter valptiden, känner mig faktiskt lite sliten.

Ha en skön fortsatt sommar!

Av V L - 21 juni 2014 12:45

... på denna blogg http://www.kvarnhallen.se/blogg.html

Får nöja mig med fina bilder så länge, Göran har redan träffat Bitcoin live, under tävlingarna i Järbo.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se