moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 21 november 2015 19:46

Vi har fått lite vinter de senaste dagarna, men nog är det sent jämfört med förr i tiden. Inte för att jag saknar snön, det blir för det mesta halkigt när den kommer. Fördelen med snön är att det blir ljusare och det överväger nog. Man kan ju ta broddar på när man ska ut på vägen. Man är ju inte lika vigolant som förut och det räcker med en bruten handled, provade på det för några år sedan. Så broddar på imorron!

Nu lite TV, ska titta på "Så mycket bättre" - suveränt bra! Ha en bra kväll alla!

   

ANNONS
Av V L - 20 november 2015 21:41

jag överhuvudtaget loggade in på min blogg. Har helt "glömt bort" att skriva något under hela sommaren. Eller rättare sagt har jag nog förträngt det. Men konstigt nog kom jag ihåg lösenordet, så än finns det hopp.

Har just sett kvartsfinal i Idol, så i väntan på resultatet av röstningen får det bli några rader i bloggen. Hoppas Martin och Amanda får tittarnas förtroende att gå vidare till nästa fredag.


Sommaren 2015 har varit toppenbra för egen del, mycket föreningssysslor på Kanis har det varit - som vanligt. Men det är ju enkelt nu när man har semester på heltid. Vilken fantastisk upplevelse att vara pensionär!

Tävlandet har trappats ner betydligt jämfört med tidigare, beroende på att hundarna blivit äldre och intressset för tävlandet har mattats. Kanske det är dags att sluta åka runt och tävla, känns faktiskt inte så intressant längre. Den som lever får se.....


Vår senaste och sista valpkull har debuterat under sommaren, med många fina resultat. Så det blir ju att följa dom i fortsättningen. Men numera går det bra att se resultat och filmer via nätet så det är betydligt lättare att uppleva hundkapp utan att vara på plats.


Annat som varit extra kul under sommaren är alla besök i min lilla stuga som finns på min egen lilla markplätt vid Laisälven. Ett projekt som varit tal om i flera år men inte blivit av tidigare har nu slutförts, installation av en vedspis. Är så otroligt glad över spisen, vilken känsla att få göra upp eld när man kommer dit! Stugan byggdes av min far på 70-talet och då var elström jättebilligt, så det blev element som värmekälla. Har funkat bra, men det har alltid varit något som saknades. Nu längtar jag till vårvintern, då hoppas jag det blir många dagar och nätter där.


Hörs snart igen/LinneaANNONS
Av V L - 6 juni 2015 22:45

Idag har vi tävlat för första gången i år - i ett regnigt Skellefteå. Det regnade då vi kom dit och det regnade hela tävlingen och det fortsatte att regna när vi åkte hem. Inge kul väder, men våra hundar verkade inte bry sig om det, de jobbade på bra och alla tre vi hade till start kom på pallplats.

Birr och Pataca startade på kortdistans i ett klass 4-5 lopp med fyra ungdomar att försöka slå. Gick riktigt bra, endast en av ungdomarna var före över mållinjen.

Resultat:

1) S Martini, 20.17 (SkeHK)

2) Pataca, 20.31 (NHK)

3) Birr, 20.41 (NHK)

4) Dream Vacation, 20.47 (SkeHK)

5) Crimdon Owain, 20.73 (SkeHK)

6) Norma Jean, ej tid (NHK) - blev massor hindrad på startrakan av Owain, norma bur 5 och Owain bur 1

https://www.youtube.com/watch?v=memY4-5epqc


Dong anmälde vi till supersprint, en distans som hundar fyllda 6 år får springa. I Skellefteå är det superkort supersprint, endast 60 m. Dong är ju inte den mest startsnabba, brukar ta ett tag innan han får upp farten. Men idag startade han ovanligt snabbt och var därmed först över mållinjen. Så det blev en vinnarrosett.

Resultat:

1) Dong, 4.74 (NHK)

2) Litas, 4.80 (NHK)

3) Tiramisu, 4.82 (SkeHK)

https://www.youtube.com/watch?v=V0gxk6mWmoM


Ett lopp för de högst klassade whipparna kördes också, där var det tre hundar till start. Supersnabba Invincible vann överlägset.

Resultat:

1) Invincible, 19.16 (NHK)

2) Met Attila, 19.64 (NHK)

3) Sia Walnut, 19.66 (SkeHK)

https://www.youtube.com/watch?v=nBCOEXRxAjk


Nästa tävling blir förmodligen Midlanda nästa helg. Husse planerar att åka till Järbo för att tävla och fira midsommar där och på nervägen tävla någon på Midlanda. Matte stannar hemma med gammtanterna och passar på att måla och tapetsera lite. Men först ska jag åka till den lilla stugan vid Laisälven några dagar.

Av V L - 12 maj 2015 11:09

Hittade en film av Bitcoin när han tränade 550 på Åkers, duktig kille!

https://www.youtube.com/watch?v=OXIdDsRxv24&list=PL4fshRg-4zzVDgxvR9I76afjhkbqzg83K&index=15

Av V L - 7 maj 2015 21:39

Varit till Kanis idag, nyfiken på hur läget var och för att slå på värmen inför helgens medlemsmöte. 

Ingen snö på banan men lite blöt är den ännu. Får nog vänta minst en vecka till innan det går att köra in en traktor på banan. Men när det är möjligt så det går att sladda banan och allt annat som ska fixas är klart, då är det dags att börja träna. Vi har ju fyra veteraner i år och så lilla ovädret Leone. Ska faktiskt bli kul att se hur hon klarar sitt uppdrag som kapplöpningshund. Rapport kommer när det är dags....

I övrigt händer väl inte så mycket, behöver egentligen inte hända så mycket, det är rätt så bra som det är.

Tog några bilder på Kanis, det är endast slalombacken som har snö kvar plus en del snöhögar. Så visst känns det som att det närmar sig - kappsäsongen 2015.

     

Av V L - 27 april 2015 13:11

Det har hänt mycket med snösmältningen sista dagarna. Blir lika förvånad varje år att det går så fort när det väl snösmältningen börjar, från att ha varit massor snö så är det nu endast på skuggiga platser och snöhögar kvar. Härligt!

Men än är det ett tag innan vi kan börja med banträning så hundarna får syssla med lite andra aktiviteter, t ex att springa på åkern. Kom ihåg att ta med kameran idag när Leone hade en rolig stund.

               

Av V L - 17 april 2015 13:26

Inga sjöar jag passerade på promenadvägen idag har börjat öppnas, så än är det långt till sommar. Solen saknades också, men mina promenadkompisar idag, Dong och Birr, verkade nöjda i alla fall. Får nöja sig med att följa med på promenader, undviker att släppa lös dom nu, tassarna tar så stryk av all is och vass snö som tyvärr inte vill försvinna. Men barmarksfläckarna blir större och större ...


Gåssjön, Långsjön och Stensjön + två svanar som säkert vill ha öppet vatten.

     

Husse och tjejerna på väg bort på sin promenad.  

 

Vår gamla kära gröna välkända Toyota strejkade en dag tidigare i vinter, efter 53000 mil så var det väl inte så underligt. Istället för att reparera så blev det en nyare bil, en Renault Trafic. Så det blir mest troligt någon tävlingsresa i år också.

   

Av V L - 16 april 2015 12:16

Igår var vi till Kanis för att kolla läget och se hur långt våren kommit där. Runt om i landet har träningar kommit igång men i Älvsbyn lär det dröja ett tag till. NHK ligger liksom lite efter ....

Infarten till banan ser vårlik ut då kommunen skottat av planen och använt till parkeringsplatser under senare delen av vintern. Suveränt bra då blir det inte så mycket vatten som rinner ner på banan.

 

Men när man ser ner på banan då inser man att det är ett tag till innan arbetsdagar och träning kan starta. Men inom en månad ska det nog vara igång.

     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se