moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 16 maj 2016 22:24

Vilken lycka, tre tikar löper - samtidigt. Kan inte bli bättre. Då behöver inte tävlingssäsongen bli avbruten framöver pga löp. Men å andra sidan så blir det inte så mycket tävlingssäsong för oss numera. Koruna, Pataca, Birr o Dong blir 8 år i höst, så de har snart gjort sitt på banan. Något supersprintlopp kan det kanske bli, men just nu känns det inte så aktuellt. Ungdomen Leone vet man inte vad hon hittar på, springer hon eller tvekar hon? Vi får väl se. Träna ska de i alla fall få göra, de bryr sig nog inte om det är tävling eller träning, tycker det är lika kul vilket som.

Dessutom finns inte samma längtan efter att tävla just nu, det är inte kul helt enkelt. Tjusningen med sporten är som bortblåst pga misstänkt fusk med avel. Kan kanske kallas bloddopning?

En annan sak som gör att det inte är så inspirerande att tävla är att äldre hundar är mindre värd som tävlingshundar. Supersprint är ju en rolig distans för de äldre men hundar som tävlar supersprint nedvärderas på många sätt. Distansen får inte räknas som merit till årets veteran eller annan utmärkelse och i de flesta inbjudan får de lite eller inga prispengar, skittrist. Så varför åka massor med mil för att ställa upp på sådant. Lika kul och billigare att vara hemma och träna på Kanis.


Bussen besiktad utan anmärkning idag, så det är bara att åka dit man vill. Det är ju ett plus att ha ett fordon som kan ta med alla sju hundar. Flocken har minskat med en för ett par veckor sedan. Sekiner fick somna in då hon mest troligt hade livmoderinflammation. Hon blev 12½ år. Så tråkigt men oundvikligt att livet tar slut för alla, förr eller senare.

ANNONS
Av V L - 15 maj 2016 20:57

Ja, nu är det vår igen!

Denna helg tillbringade jag och Göran på olika ställen. För egen del blev det en tur upp till stugan då jag skulle närvara vid min mosters begravning. Sorgligt men samtidigt ljust, ett fint minne.

Stugan har tinat fram, nu blir det många resor dit i vår/sommar/höst. Lite snö fanns det kvar här och där. Älven var inte riktigt isfri, men det tar inte lång tid så är det borta. Sjöfåglarna har kommit och mycket skogsfågel fanns det i vägkanterna på grusvägarna. Fick klappa nyfödda lamm också, så otroligt söta varelser det finns.

Göran åkte till Kanis på lördag, första träffen där med lite vårsysslor och fika med tårta. Nästa helg ska jag absolut vara med, då kanske det blir provträning också.

Kors i taket - Leone har börja löpa! Första löpet och hon är drygt 2 år, så det kanske var dags. Pataca löper också. Så det blir inte så mycket tränande för dessa två just nu.

Lite bilder från smultronstället.

         

ANNONS
Av V L - 22 december 2015 23:17

 

Av V L - 12 december 2015 23:17

Härliga tider, strålande tider - det är himla bra sparkföre nu, men inte efter vägen här hemma, där är det grusat. Men ett par kilometer bort på en enskild väg är det superföre. Så det får bli att lasta hundarna i bilden, ta med sparken och bege sig till Kallforsvägen. Det blir några kilometer för hundarna, inte alla på en gång, så för mig blir det en sparktur på ett par timmar. Alla nöjda o glada men gladast är i alla fall Dong. Koruna o Pataca fastnade på bild idag.    

Av V L - 7 december 2015 16:18

En fulltecknad helg, två dagar till Arjeplog.

På lördag julbord på Hotell Hornavan. Mätt i överkant som vanligt, men trevligt och gott var det.

På söndag på vernissage där Arjeplogs Konstförening visar en retrospektiv utställning på Silvermuseet av min bror Otto som avled i början av detta år. Här några bilder från det.

                    

Tryck som finns till försäljning.

 

Div tidningsurklipp.

 


Av V L - 3 december 2015 22:53

I dessa dagar är det mycket tal om allt som slängs, både mat och användbara saker. På TV har de haft restfest med tips om återanvändning av både det ena och det andra samt recept på matrester. Gillar dessa program massor. Har alltid tagit tillvara på allt som går att använda, kanske för att man fick göra det när man växte upp. Fanns inte så mycket överflöd då.

Just nu är det garnrester som jag vill ta tillvara på. Finns en hel del kvar sedan den tiden man handarbetade som mest. Den sysselsättningen har avtagit men av "skräpet" som finns kvar kan man ju göra nåt varmt till fötterna i denna kalla årstid.


En annan rolig sysselsättning, eller kanske man kan kalla det pensionärshobby, är att sälja på Tradera. Har under några år sålt både egna saker som inte används längre samt saker som jag fått av familj, vänner, klubbkompisar m fl till förmån för NHK. Det är också en typ av återvinning, istället för att kasta så kan någon annan få användning av det och som bonus får klubben pengar, som i sin tur går till de tävlande som kommer till Kanis.


De två senaste restobjekten.

   

Av V L - 28 november 2015 22:32

Minns att min farmor, som fick ett långt liv, blev 95 år, brukade säga att tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. Trodde ju inte alls på det då, men nu börjar jag inse vad det innebär. Tiden rusar iväg, hinner knappt bli måndag så är det helg igen. Inte för att det är någon större skillnad på vardag och helg numera. Ja förresten, nu är ju vinterstudion igång igen, blir många timmar framför TV lördag-söndag, vi gillar att se på skidor.


En dag denna vecka har jag upplevt hur det var att jobba. Fredag fick jag hoppa in som vikarie på min f d arbetsplats, simhallen. Det var riktigt kul men kan uppriktigt säga att det är inget jag saknar, alltså att åka till jobbet. Men att ställa upp och hjälpa till när vikarier saknas, det känns bra.


Idag har det varit ordförandemöte för hundkappen. Ingen från NHK var med på mötet, men info om vad som beslutats där kommer väl någon gång. Vet i alla fall att divisionstävlingar kommer att återuppstå i någon form. Inte aktuellt för egen del numera. Annat var det på 80-90-talet, då jagades det divisionspoäng nästan varje helg hela säsongen. Tror vi hade årets whippet fem år under de åren. Kommer att bli intressant att se vilka som åker kommande säsong. Så lite intre för sporten finns kvar, men mest från åskådarplats.


Imorron första advent - igen!

Av V L - 23 november 2015 22:44

att vänja sig med kyla numera. Eller också är man mer frusen nu för tiden. Kanske det har med cirkulationen att göra, blir väl sämre med åren. I alla fall så kändes det riktigt kallt idag trots att det endast var ca -11 grader. Har inte varit ute med bilen på några dagar så det tog ett tag att ta sig iväg på affären, igenfrusen som den var. Men man måste ju handla, posta brev och tanka då och då. En av guldkornen med pensionärslivet är att man inte behöver skrapa is från bilrutorna så ofta och ingen brådska är det.


För några dagar sedan fick jag paket med julte som jag beställt på nätet. Ikväll var det avsmakning av Rimfrost, riktigt gott. Glöggte, Lussete, Pepparkaka, Julknäck och Röda Mulen fanns också med. Så gott och roligt med alla dessa tesmaker som finns numera.

Upptäckte ett intressant program på TV ikväll. Det sitter i väggarna heter det. Måste vara intressant att vara historiker, tänk så roligt att hitta dokument och annat från förr. Göran började släktforska för många år sedan, före datorns tid, och jag försökte så gott jag kunde också. Vi åkte in till biblioteket i stan och tittade i en massa rullar av nåt slag. Måste väl vara lättare nu när man kan göra det på nätet, kanske dags att prova det. Vi får se...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se