moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 28 maj 2016 22:22

STORT GRATTIS till Dirham och hans husse Jörgen och matte Birgitta. Vinner Rookie 2016 i Örebro idag. Vann före den stora favoriten MB Bootstrap vilket gör prestationen ännu större. Vinnartäcke, vandringspris, hp och en prispeng fick han. Måste medge att jag hade inte tippat Dirham som vinnare.Bitcoin blev 4:a i ett tätt lopp i sprintdivisionen på Midlandabanan. I detta lopp var MB Elisabeth Swann favorit, men fick se sig besegrad av Zorrino. Själv har jag och Göran varit till Kanis och jobbat lite. Göran klippt gräs och jag har hjälpt till att skrapa målarfärg från medelburen. Vi var endast fyra personer så vi hann inte så mycket. De flesta har så mycket annat att göra, tyvärr. Imorron är det första officiella träningen, gissar att det kommer flera då.

ANNONS
Av V L - 27 maj 2016 23:07

Fem dagars "ledighet" med hjälp av livspusslet för son med familj. Har även varit med om lammning, en liten vit kille med grå fläckar fick se dagens ljus. En kväll åskådare då pojkarna tränade på crossbanan. En natt i stugan blev det också samt påbörjat skurning/skrapning av ytterväggar för målning. 40 år sedan stugan målades så det är hög tid med ny färg. Skulle gärna stannat i stugan länge men arbetsdagen imorron på Kanis får man ju inte missa.


Många spännande lopp imorron, på Midlanda och i Örebro. Men två lopp är extra spännande, Bitcoin och Dirham tävlar igen.

På Midlanda startar Bitcoin i divisionstävling på sprint (283 m). Tufft lopp. Klass 8-11 (4 klasser).

1. MB Elisabeth Swann (k8)
2. Zorrino (k11)

3. Sweet Poppy (k11)

4. Met Beatrice Di Tenda (k10)

5. Xanté (k11)

6. Bitcoin (k10)


I Örebro startar Dirham i Whippet Rookie (för hundar som tagit licens 2015). Distans 299 m. Även detta ett tufft lopp, klass 8-15 (8 klasser!)

1. MB Bootstrap (k8)

2. El Cocktail Jet (k13)

3. Demon Sid (k14)

4. Railay Beach (k14)

5. Dirham (k13)

6. El Ego Boy (k15)


ANNONS
Av V L - 23 maj 2016 00:03

Nu har det hänt, träning på Kanisbanan har genomförts för första gången detta år. Ingen officiell för att motor, bevatting, burar mm skulle provas innan det är dags att bjuda in till träning. Allt fungerade superbra, det var väl vi människor som var lite ringrostiga. 11 hundar sprang utan problem.

Våra tjejer Leone, Pataca och Koruna fick springa ett supersprint, nu får de vänta med fortsatt spring på banan tills löpet är över för dom. Till helgen blir det pojkarnas tur att träna. Även om det inte blir så mycket tävlande för vår del så känns det kul att vara igång. Men fy tusan så jobbigt det är, känns att kroppen inte är ung längre.


Av V L - 21 maj 2016 22:59

Det blev en tur till Kanis idag. Maskiner och apparater av olika slag ska igång så träning kan komma igång. Ingen utlyst arbetsdag men några var på plats ändå. Imorron ska vi dit igen, då är det en "riktig" arbetsdag och medlemsmöte.


Tävling för "våra" pojkar Bitcoin och Dirham avklarad på Åkers. Årsdebut för Dirham och andra start i år för Bitcoin. Superduktiga båda två. Bitcoin 2:a efter Mambo Jambo. Dirham 3:a i sitt lopp. Halvbror/Zeke-barnet I Will Take Sweden vann det loppet med ca 1,8 sek i hans debut, vad månde bliva?

Lopp 2, Barkängs race, 550 m

1. I Will Take Sweden - 36.18

2. Apollo - 37.95

3. Dirham - 38.00

4. CocaCola Kid - 38.06

5. SIA Bourbon - 38.08

6. Zissi - 38.67

Lopp 5, Race, 320 m

1. Mambo Jambo - 20.57

2. Bitcoin - 20.67

3. Xavi - 21.10

4. Dream Director - 21.11

5. DJ Vargtass - 21.30

6. Golden Buddah - 21.31


En gräsklippare som inte vill starta efter vintervilan.

Vårblommor på Kanis.

 


Av V L - 20 maj 2016 16:06

Skickade en skrivelse till förbundsstyrelsen ang dold anmälan då jag tycker frågan/beslutet hanterats helt fel.


Ang dold anmälan, punkt 12.1.1504

Utdrag ur protokoll 6/2015

"Förbundsstyrelsen ser både för och nackdelar med systemet men beslöt att prova det under en period i höst och se hur utfallet blir.

"Utdrag ur protokoll 8/2015"

systemet kommer att testas från och med den 1 september och fram till säsongens slut. Systemet kommer att utvärderas efter säsongen."

Efter detta har jag inte sett något skrivet ang den dolda anmälan fram till protokoll från kongressen där det fanns med under rådgivande diskussioner, övrigt som fördes på tal. Enligt NHK:s ombud så hade inte SHCF genomfört någon utvärdering av höstens tävlingar som hade dold anmälan. Ingen förfrågan/enkät hos sällskapen är genomförd innan kongressen. Kan ombuden som var på kongressen ta ställning i en fråga som inte är förberedd varken av SHCF eller ute i sällskapen?

Frågan om dold anmälan är enligt min tanke i allra högsta grad en fråga för de tävlande. Efterlyser en utvärdering av SHCF och en remiss till sällskapen ang vara/inte vara dold anmälan i fortsättningen. De tävlande är nyckeln till tävlingar så de har all rätt att vara med i detta beslut.


Fick följande svar från FS:

Din skrivelse behandlades på styrelsens föregående möte. I protokollet finns följande att läsa; 11.1.1605

Skrivelse Dold Anmälan, L Burman

Författaren till skrivelsen påpekade att styrelsen tidigare sagt att den dolda anmälan skulle utvärderas efter gången säsong och önskade att detta skulle gå på remiss till sällskapen. Styrelsen valde att ta upp detta för diskussion på kongressen. Sällskapens ombud har som uppgift att representera sina medlemmar så detta är, enligt styrelsen, att anse som en utvärdering som sällskapen fått vara med i. Styrelsen valde därför att avslå denna begäran och systemet med dold anmälan kommer att fortsätta att användas, i linje med kongressombudens vilja.


Vet inte om jag ska skratta eller gråta, hur kan ett beslut gå till på detta sätt? Nej, anser jag, medlemmarna/sällskapen har inte alls varit med om någon typ av utvärdering av denna fråga. Tummen ner!!

Av V L - 19 maj 2016 21:15

Motion, ett måste för att må bra sägs det och håller självklart med. Nu är det cykel som är den huvudsakliga motionen för mig, så otroligt roligt det är att cykla. Har anmält mig i ICA-klassikern, där man ska cykla 30 mil, simma/ro 3 km, löpning/promenad 3 mil och skidåkning 9 mil, under olika tidsperioder och i den takt man själv orkar. En liten morot att motionera blir det, man vill så gärna fixa de olika sakerna. Är snart halvvägs med cyklingen, idag blev det 12 km. Valde en grusväg med backar så tror jag var lite skakig när jag stannade för att ta en bild när jag var uppe på högsta punkten, ser då så ut på fotot. Riktigt grönt har det blivit senaste veckan, verkar bli sommar i år också.

Vann en cykel från Postkodlotteriet ifjol, men först i år har jag börjat använda den. Superbra cykel, går mycket lättare än min gamla. Så det är bara att cykla åt ett annat håll imorron.

        

Av V L - 18 maj 2016 21:15

I tävlingen på Åkers lördag 21/5 startar Bitcoin och Dirham. Riktigt spännande!


Lopp 2, Barkängs Race, 550 m

1. Apollo

2. Dirham

3. Zissi

4. CocaCola Kid

5. I Will Take Sweden

6. SIA Bourbon

Svårtippat så här i början av säsongen, håller tummarna för Dirham men även för hans halvbror I Will Take Sweden. Men självklart skulle det vara roligast om Dirham vinner. Årsdebut är det.


Lopp 5, graderat, 320 m

1. Mambo Jambo
2. Dream Director

3. Xavi

4. DJ Vargtass

5. Golden Buddah

6. Bitcoin

Lika svårtippat detta lopp. En hel drös med duktiga hundar, det är nog svårt att vinna när Mambo Jambo är med, men tummarna hålls för Bitcoin. I hans första start för två veckor sedan fick han ett struligt lopp, så hoppas det blir bättre lopp nu.


En nyhet för i år är tipsligan som man kan vara med i. Man tippar tävlingarna på Åkers, Borås, Landskrona, Skellefteå och SM Västerås. Kanske jag provar, men det kan ju vara jobbigt att tippa alla tävlingar, hur ska man komma ihåg... med mitt dåliga minne. Inte för att jag tänker vinna, det är inte så viktigt med de bestämmelser som nu är. Den som vinner gör det för den klubb som ligger närmast av de fem banorna som det tippas på, de får alla pengar i potten (50 kr/pers). Förstår inte varför inte vinnaren får spela för sin egen klubb, även om den banan inte är med i tipsen. Men hur som helst kan det vara en kul grej.

Av V L - 17 maj 2016 19:51

Vi köpte en stor frysbox när vi flyttade hit i slutet av 70-talet. Den har varit i tjänst alla dagar och går fortfarande. Men på den tiden var vi fler i familjen och hade mycket mer i frysen än nu när vi bara är två. Så senaste åren har den inte varit mer än halvfull, så kände att det var dags att köpa en mindre och mest troligt mer ekonomisk. Köpte på nätet, smidigt, levererad till huset idag. Nog är det enkelt det mesta nu för tiden, tack vare internet.


Hundkappen har också blivit enklare på många sätt. Bl a anmälan till tävlingar. Ett tag skulle man fylla i en blankett och skicka med snigelpost till förbundets kansli, sedan ringa och kolla om den kommit fram. Numera knappar man in div uppgifter på webben och vips är hunden anmäld till tävling. Men det har också försämrats, ifjol under hösten infördes något som heter dold anmälan. Skulle vara på prov under några månader och sedan utvärderas. Någon utvärdering har inte genomförts men den dolda anmälan finns fortfarande kvar. Ännu en sak som gör att hundkappen blivit mindre intressant. När man såg anmälningarna kunde man planera sitt tävlande på ett helt annat sätt, t ex anmäla någon hund extra för att det skulle bli lopp för andra, välja passande distans mm. Och även om man inte skulle tävla själv så var det kul att titta på anmälningarna till alla tävlingar. Nej, inte är det nåt positivt med hemligheter.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se