moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 16 januari 2018 18:23

kom idag med uppgift om utbetalning per månad av pension som skulle bli större detta år. Ja, det stämmer att det blev några kronor mer jämfört med ifjol, närmare bestämt 182 + 271 kr. Kan bara konstatera att i slutändan blir det inget över att spara till en kamera detta år. Höjd bränsleskatt och andra höjningar äter upp dessa kronor. Men ska inte klaga, så länge vi är två pensionärer i samma hus så lever vi gott, inget överflöd men det behövs inte.


Tomtar och annat julpynt bortplockat idag, endast granen som står på balkongen kvar, den får stå kvar där så fåglarna kan mumsa på något matnyttigt och samtidigt ha lite skydd. Där är ständigt fullt med fåglar på jordnötskorven och på nöthållaren.  

Ha det gott!

ANNONS
Av V L - 8 januari 2018 23:23

Efter alla helger är det en vanlig vecka igen. Känns skönt att vardagen har infunnit sig igen.

Idag startade gympan igen. För ett år sedan fick jag tips om att börja på hand- och fotgympa, egentligen är det väl reumatiker som det passar bäst, men jag provade och tyckte det var riktigt bra. Roligt att träffas i ett gympagäng en gång i veckan. Balansövningar och andra lämpliga rörelser samt paraffinbad för händerna skadar inte en kropp som börjar kännas lite trött.
Ljuset börjar också vända tillbaka, dagarna blir längre för var dag. Härliga tider!  

Ha det gott!

ANNONS
Av V L - 6 januari 2018 23:30

Att det kan vara så svårt att hitta en borttappad krona i en bokföring. Man kan tycka att en krona inte har så stor betydelse, men debet och kredit ska stämma samt saldo den 31 dec. Har tagit några timmar att få till klubbens bokföring, men nu stämmer det på öret. Så himla bra! Återstår revision, sedan är ännu ett år avslutat.

Kan med belåtenhet stänga ner datorn denna dag.

Ha det gott!

Av V L - 2 januari 2018 23:52

 

Dagen före julafton fick jag en blomma hemkörd från en blomsterhandel i stan. En uppskattning för mitt ideella arbet, så roligt att bli ihågkommen. Nu har denna fina amaryllis slagit ut, helt underbar. Naturen är fantastisk, att det är möjligt med allt vackert som finns.

Har kommit på mig själv att ju äldre jag blir ju mer upptäcker jag saker som finns i vår natur, sådant som varit så självklart förut så jag inte reflekterat över alla otroliga underverk. Blommor, träd, djur, fåglar, insekter mm mm. Tänk om man hade en superbra kamera och kunde använda den. Kanske något att spara till så man kan ta kort på allt vackert. Den som lever får se om det blir något över av pensionspengarna, det ska väl bli några kronor mer i år enligt vad jag hört.

God fortsättning på det nya året!

Av V L - 28 december 2017 22:55

Ja, jag kom ihåg lösenordet efter så lång tid, ser att jag skrev senaste inlägget 2016. Måste ju skriva ett inlägg 2017 också. Och förhoppningsvis flera under 2018.
Året som snart är slut har väl inte haft så många nyheter/överraskningar, allt är i stort sett nu som i början av året. Kanske det är bäst så, känns som om det blir någon förändring så blir det knappast bättre när man passerat 70.


Vi är fortfarande två i familjen med fem hundar, fyra av dom blir 10 år i augusti och så lilla Leone som blir fyra i april.

Julen har varit lugn som vanligt. Jag själv åkte upp till min sons familj och firade julafton där. Kul med barn och tomte, det är liksom det som är jul. Nyår som infaller om ett par dagar blir som vanligt för oss, hemma med hundarna. Men nu har vi inga som är så rädda för raketer och smällare, känns bra, det är inget kul med livrädda djur på nyår.


Inga nyårslöften blir det, men en nyårsönskan kan man ju ha. Önskar att under 2018 få möjlighet att tillbringa mycket tid i stugan. Borde inte bli några problem om man får ha hälsan och förståndet kvar. Det ideella arbetet med hundkappen kommer inte att sluta men det kommer att bli mindre. I och med att tävlandet har lagts på hyllan så behöver man inte engagera sig lika mycket i träningar mm. Nya krafter får ta över vårt ansvar i klubben, men det känns inte helt fel att efter drygt 40 år dra sig tillbaka.


Önskar er alla som hälsar på här i min blogg......
 

Av V L - 5 november 2016 18:28

Hundkapp har varit familjens största intresse sedan slutet av 1970-talet. Tävlat i nära 40 år och vunnit alla stora tävlingar flera gånger. Några valpkullar har också sett dagens ljus hemma hos oss, med många stora vinster för vår uppfödning. Men nu har intresset för tävlandet avtagit betydligt de senaste året. En del för att man själv börjar känna att orken är inte som förr, men mest för att situationen för whippet på rundbana har blivit som den blivit. Misstanke om fusk med avel bidrar till osämja mellan tävlande samt ovilja att tävla mot vissa hundar. Helt enkelt ohållbart för en så liten sport som hundkapp är. Utredningar/motstånd mot fusk pågår i flera länder. Även om det i framtiden visar sig att fuskavel förekommit så är mycket förstört för lång tid framåt.

Men trots allt så finns hjärtat kvar i sällskapet/sporten. Nu är det motionstider och då har jag plitat ihop fyra motioner hittills. Det kanske blir någon fler innan året är slut. För sällskapets del så behövs det alltid pengar till att driva en hundkappbana samt prispengar mm till tävlingar. För att samla ihop lite pengar till det har mitt Tradera varit ett av mina tidsfördriv. Det är så himla kul. Har alltid gillat att göra paket, fixa brev o dyl. Nu får jag minsann syssla med det.

Så det är svårt att sluta engagera sig i sällskapet. Ideellt arbete är så roligt.  

Av V L - 2 november 2016 22:18

En skön promenad en bit efter Solanderleden med mattes vän Dong. Fint med vinterns första snö, pyttelite men gör mycket för att lysa upp denna mörka tid. En rolig sysselsättning när man är ute och promenerar är att se efter spår av olika vilda djur. Idag blev det bara spår av ekorre och en älg som nyligen korsat vägen. Dong fick extra lång hals när vi passerade spåret. Kul att det finns någon som överlevt älgjakten i år (för jag gissar att den är slut nu).

           

Av V L - 1 november 2016 23:47

Gick igenom några bilder från i sommar. Hittade tre bildar från ett träningslopp med Leone, Koruna, Litas och Sid. Först klantade husse till det så kopplet och selen hamnade i boxen, men det gjorde ingen skada, Leone blev inte hindrad av det även om det följde med en bit på vägen ut. Sedan var det riktigt trångt vid böjen innan harstopp, men ett bra träningslopp för Leone, var först i mål.

     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se