moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 13 april 2014 15:07

Här kommer lite bilder av underverken, ett dygn gamla.

  

Hane-tik-hane-tik-hane-tik = 3 hanar och 3 tikar!


Födelsevikt på hanarna ca 380, 370, 370 på tikarna 370, 350, 330. Inte lätt att exakt på grammet avläsa vågen när de inte är stille en sekund. Har vägt dom idag när de varit mätta och avslappande och samtliga har ökat runt 20 gram. En superduktig mamma gör det enkelt - än så länge. Man slutar aldrig att förvånas över tikarnas kunskap och engagemang när de blir mamma, helt fantastiskt.


Hanar:

     

         

   

Tikar:

     

ANNONS
Av V L - 12 april 2014 17:22

Under dagen har sex småttingar sett dagens ljus, lite hit o dit har det varit men vid 2-tiden var det klart. Alla pigga som bara den.

Bilder kommer imorron. Man blir minst sagt lite medtagen efter en valpningsdag.

ANNONS
Av V L - 4 april 2014 09:33

Imorron är det kongress i Örebro, SHCF:s högsta beslutande organ. Låter ansvarsfullt för delegaterna som fått uppdraget att representera sina sällskap. En hel del för hundkappen viktiga ärenden kommer att behandlas så man får hoppas på bra beslut. En ny styrelse i förbundet ska också väljas, alltid intressant att se vilka som ska styra skutan två år framåt.

NHK:s valda ombud hade inte möjlighet att närvara på kongressen så Göran ställde upp som ersättare och är på väg neråt nu.

I övrigt rullar det på som vanligt här, våren har tagit timeout. Det började ju så bra med värme både dag och natt, takdropp och dagsmeja. Men det varade bara några dagar, efter det har det varit nattkallt, lite snö då och då och endast någon varmgrad på dagen. Så det finns mycket snö kvar.

Nu är det ca en vecka kvar. Koruna blir rundare för varje dag och det sparkar för fullt i magen. Vad månde bliva....  

Av V L - 26 mars 2014 17:38

 

Av V L - 18 mars 2014 17:25

Idag är det dygn 38. Koruna rundare om magen jämfört med syrran Pataca.

 

Dong gillar Bean-bag-bädden. Kan varmt rekommendera denna bädd, varm och skön då den innehåller frigolitkulor. Finns att köpa på nätet http://www.bean-bag.se/

 

Nu är det normalare mars-väder, kallt om nätterna och fina dagar. Idag sol och endast lite blåst, så det blev en dryg timmes promenad i skogen, härligt när det är skare som håller att gå på.

Av V L - 15 mars 2014 15:21

Det blåser varje dag känns det som, inte alls kul, igår var det nästan omöjligt att vara ute. Det har ju tinat en hel del sista tiden, men nu har det vänt till lite kallare väder, så töandet har upphört.  Men en hel del snö har försvunnit, sakta men säkert. Så här ser det ut just nu här hemma.    

Illamåendet och oviljan att äta har gått över för Koruna. Midjan har fått en annan linje, så nog blir det valpar. Nu har det gått 5 veckor sedan parning, tiden rusar iväg känns det som. Endast 4 veckor kvar ... 

Av V L - 5 mars 2014 09:48

Har varit lite mycket sista tiden med div saker så det har inte blivit mycket bloggande. Men ska i alla fall lämna en liten lägesrapport vad gäller hundar och mest troligt blivande valpkull.

Som det ser ut idag så tror vi att det blir valpar, Koruna har ratat morronmaten ett par dagar. Och lite rundare om magen är hon nog. Det är ju bara 3,5 veckor sedan parning, men vad vi kan se hittills så blir det valpar i mitten av april. Har beställt en lagomt stor kull av henne, tro om den beställningen gått fram, det återstår att se.


Två löptikar till har vi i huset, Rand och Sekiner. Skönt att det kommer samtidigt, efter dom blir det ett uppehåll till Pataca drar igång till sommaren.


I övrigt är det varmt för årstiden, runt 0 grader i flera dagar, ja till och med någon plusgrad. Idag takdropp. Andra saker som hör den kommande våren till är att de börjat ploga ut plogkanterna, ett säkert vårtecken. Dagens promenad gick efter ett skoterspår, insåg då att det är inte mycket snö kvar i skogen. Så det börjar så smått våras igen. Men himmel vad vi är långt efter, ser att snart tränas det både här och där söderut. Men tiden går fort så snart är vi ikapp...

Av V L - 20 februari 2014 18:08

Så fantastiska underverk han har gjort med mig, nu är jag helt återställd efter mitt fall. Är till och med mycket "yngre" i rörelseapparaten än före fallet. Gissa om jag är nöjd!

Så ett besök hos kotknackaren rekommenderas! Dessa besök kan man göra utan att först klanta till det med en skada.


På lördag är det dags för årsmöte. Hoppas vi blir många, så många det nu kan bli i ett sådant litet sällskap som NHK är. Ifjol var vi 27 medlemmar. Få se var vi landar detta år, kan vi passera 30? Kanske man skulle efterlysa stödmedlemmar. Kostar endast 100 kr/år. Känner du för att stödja NHK så gör det! Betalningsinfo se NHK:s hemsida:

http://www.laget.se/NHK/


Ha en bra kväll!Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se