moneysteps

Senaste inläggen

Av V L - 7 maj 2014 14:48

Riktigt bra bordskick och duktiga att äta. 

ANNONS
Av V L - 5 maj 2014 17:25

Nu när vi kommit in i maj månad så känns det som om tiden rusar iväg snabbare än någonsin. Det är mycket som ska hinnas med och som jag upplever det så tar allt längre tid, kan inte förstå varför. Men sanningen är nog att man är inte lika snabb som i yngre dar.

I helgen har vi börjat väcka liv i Kanisbanan, allt ser ut att funka som det ska. Så mest troligt blir det träning till helgen. Gissar att husse och hundarna ser fram emot det.

Deklarationerna är också fixade, tack vare internet och hjälpsamma ungdomar så går det smidigt numera. Endast lite extrajobb med att göra avdrag för prispengar som inrapporterats till skatteverket. Kostnaderna överstiger med råge intäkterna så någon skatt på hobbyverksamheten behöver man inte betala, men som sagt lite onödigt arbete är det.

I valplådan, som börjar vara trångbodd, är det full rulle. Charmiga till tusen, speciellt när de viftar på svansen.

Snart dags att flytta till en större bostad så de får mer utrymme. Har börjat med lite annan mat också, så nu är den riktiga småbarnstiden slut.

SKK är riktigt snabba, de är redan registrerade och finns på deras hunddata. Tog endast någon dag. Minns inte att det brukade gå så fort.

Som i tidigare kullar så ska det vara valuta-namn. Denna gång heter de Bitcoin, Dirham, Escudo, Lempira, Leone och Rupiah.

 Uppifrån: Escudo, Leone, Dirham, Bitcoin, Rupiah och Lempira. 

 

Dirham.

ANNONS
Av V L - 29 april 2014 15:55

17 dygn, det går undan. Blir mer och mer livat i lådan, precis som det ska vara. Vet inte hur många timmar per dygn man tillbringar med att studera dessa små gullungar. Nu börjar de "springa" så smått, försöker leka lite och det ser ut som de både hör och ser. Nu har de också fått namn, så de är inte bara en i mängden. Men de tre bruna är lite klurigt att skilja åt utan att se de små kännetecknen de har. Mamma Koruna har börjat lämna dom någon stund och när hon kommer tillbaka då blir det fart på de små benen. När man inte har valpkullar så ofta är det lätt att glömma hur fort de utvecklas. Alla väger drygt ett kilo nu.

Svårt att få några bra bilder, men här är några från idag.

     

Av V L - 26 april 2014 11:26

Nu har ögonen börjat öppnas, de börjar gå på stappliga ben, de smakar på sig själva och andra. Ja, kommande vecka blir händelserik. Milde tid vad det går fort!

Det börjar bli trångt vid matdags. De är sex stycken och det finns åtta spenar men ändå är det ont om plats. Nu väger de runt 900 g.

       

Göran har varit till banan idag och det har hänt mycket där sista tiden. All snö borta, banan är ganska torr, så nu blir det att starta upp verksamheten där kommande helg. Som vanligt en del jobb innan träningarna kan börja, men om allt går som det ska så borde vi vara igång med träningar i mitten av maj.

Av V L - 20 april 2014 18:59

Fantastiskt påskväder i år, sol och ca 10 grader varmt idag. Snön får ge upp, nu är det snart bara snöhögarna kvar. Men de brukar vara uthålliga. Har faktiskt fått börja kratta lite, det är inte ofta det varit möjligt i april. Det har ju inte varit så mycket snö denna vinter så det torkar upp snabbt där snön försvunnit. Såg att björklöven börjat spricka, så det händer mycket just nu. 

I valplåden är allt frid och fröjd. Måste bara fram med kameran när jag upptäckte att de radat upp sig så här:

 

Av V L - 19 april 2014 13:30

Redan en vecka gamla.

   


Av V L - 17 april 2014 16:09

De sista fyra dygnen har valplådan tagit den mesta tiden, så grånosarna har fått några extra vilodagar. Men nu är det dags att tänka på dom så nu blir det härliga skogspromenader igen. Har inte hänt så mycket med töandet sista dagarna, det är fortfarande massor med snö kvar i skogen. Lite mindre på åkrarna, men även där finns det snö kvar på vissa ställen. För nio dagar sedan var Göran till Älvsbyn och kollade då på banan, där var det snö ända upp under rälsen. Så nog är det lite olika förutsättningar att syssla med hundkapp här jämfört med söderut.

       

I valplådan är det bara bra, de äter, sover och ökar i vikt.

 


Av V L - 16 april 2014 16:31

Tjejer:  

Killar:

 

De äter, sover och växer.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se